Cara Nak Buat Radio Online-Kroit

20/12/2009
Mesti Korang Nk tahu kan Cam Mana nk Buat Radio Online….( Shoutcast )

Dia Ada 3 Jenis

1.Free Aku nyer
2.Shoutcast Hosting
3.Run Sendiri kat Umah

Skang Ni aku nk ajar Buat Yang Free Punyer… kalau Yang Shoutcast Hosting tu tanya Kertaz Dia tahu lagi aku reti buat Free Nyer

Read the rest of this entry »

Advertisements

Selamat Tahum Baru Islam ke 1431

18/12/2009

Sejarah Microsoft

17/11/2009

Siapa yang tak kenal Microsoft Corporation iaitu satu syarikat gergasi yang mencipta, mengembang, memproduksi, memberi lesen dan membangunkan pelbagai jenis perisian untuk komputer. Dalam banyak produk yang dihasilkan, Windows adalah produk terbesar dan terawal yang dicipta oleh pengasas Microsoft, iaitu Bill Gates.

Di sini aku ingin menunjukkan sejarah antaramuka Windows dari yang terdahulu hingga terkini kepada yang masih belum mengetahuinya. Mungkin apa yang anda akan lihat di bawah tidak begitu lengkap untuk dijadikan rujukan penuh Windows yang pernah terhasil, namun tak salah kita mengetahui serba sedikit latar belakang Windows.

Windows yang pertama dicipta adalah versi 1.01 pada 20 November 1985 (beberapa bulan setelah aku lahir) dan yang terkini adalah Windows 7 yang telah dilancarkan pada 22 Oktober 2009. Jom kita lihat evolusi Windows ini.

win95

Pelbagai perubahan yang ketara boleh anda lihat melalui evolusi antaramuka Windows yang pernah dihasilkan. Jika anda pernah lihat sistem yang digunakan dalam setiap Windows di atas, pasti anda akan kata Bill Gates memang seorang yang hebat. Seingat aku, Windows pertama yang pernah aku guna ialah Windows 95. Anda bagaimana?

Blog Selain WordPress Dan Blogspot

17/11/2009

Secara umumnya, kalau kat Malaysia ni, mungkin dua platform blog ni memang dah terkenal la kat Malaysia ni. Mungkin ada sesetengah orang lain tahu kewujudan platform selain diatas. Jadi hari ni saya akan kongsikan dan sharekan ilmu blogging ni pada anda.

Sebenarnya terdapat banyak lagi platform yang anda tidak ketahui. Mungkin ianya kurang popular di Malaysia walhal mereka popular diluar negara. Jadi apakah platform yang dimaksudkan.

Antara platform blog selain blogspot dan wordpress adalah:

1. DotClear

2. Eggblog

3. FlatPress

4. Globber

5. Habari

6. LifeType

7. Nibbleblog

8. Nucleus CMS

9. Open Blog

10. PritBlog

11. Serendipity

12. Textpattern

13. Zomplog

14. SosBlog

Proxy Web

17/11/2009
Web kat bawah ni membolehkan korang masuk ke laman web yang telah diblock oleh kerajaan jika anda membuka internet menggunakan PC di sekolah ataupun pejabat…
https://i1.wp.com/docs.sun.com/source/819-3708/images/secure-proxy-content.gif

1. http://www.hidemyass.com
2. http://www.anonymizer.com
3. http://www.wujie.net
4. http://www.ultrareach.net
5. http://surfshield.net
6. http://www.guardster.com/subscription/proxy_free.php
7. http://anonymouse.ws/anonwww.html
8. http://www.browser-x.com – sold
9. http://www.spysurfing.com
10. http://www.xerohour.org/hideme
11. http://www.proxyz.be
12. http://www.sc0rian.com/prox
13. https://www.proxify.us
14. http://kproxy.com/index.jsp
15. http://www.brawl-hall.com/pages/proxy.php
16. http://www.proxify.net
17. http://proxy.computersteroids.com/index0.php
18. http://www.unipeak.com
19. http://flyproxy.com
20. http://alienproxy.com
21. http://proxify.com/
22. http://www.unfilter.net
23. http://www.proxymouse.com
24. http://www.surfonym.com/cgi-bin/nph-proxy
25. http://www.superproxy.be/browse.pl
26. http://www.websiteguru.com/mrnewguy
27. http://www.letsproxy.com
28. http://www.fsurf.com
29. http://indianproxy.com
30. http://www.letmeby.com
31. http://Boredatschool.net
32. http://www.ibypass.org
33. http://www.ipzap.com/
34. https://proxify.biz
35. http://kproxy.com/index.jsp
36. http://www.attackcensorship.com/attack-censorship.html
37. http://mrnewguy.com
38. http://www.evilsprouts.co.uk/defilter
39. http://www.proxify.info
40. http://www.torify.com
41. http://www.switchproxy.com
42. http://www.proxifree.com
43. http://www.secure-tunnel.com/
44. http://www.proxify.cn
45. http://www.arnit.net/utilities/webproxy/new
46. http://www.proxify.co.uk
47. http://www.betaproxy.com
48. http://www.proxify.org
49. http://www.proxychoice.com
50. http://www.proxysnail.com
51. http://www.anonypost.com
52. http://www.thestrongestlinks.com
53. http://www.hujiko.com
54. http://www.anonproxy.info
55. http://www.peoplesproxy.com
56. http://www.freeproxy.us
57. http://www.proxyweb.net
58. http://www.nopath.com
59. http://urlencoded.com
60. http://www.pole.ws
61. http://www.browseany.com
62. http://www.spiderproxy.com
63. http://www.clickcop.com
64. http://www.sneakysurf.com
65. http://www.mywebtunnel.com
66. http://www.thewebtunnel.com
67. http://www.3proxy.com
68. http://www.yourfreeproxy.com
69. http://www.proxy7.com
70. http://www.fireprox.com
71. http://www.stupidcensorship.com
72. http://www.letsproxy.com
73. http://www.sneak2.com
74. http://www.cecid.com
75. http://www.freeproxy.ca
76. http://www.ibypass.org
77. http://www.goproxing.com
78. http://www.projectbypass.com/
79. http://www.ipsecret.com
80. http://www.nomorelimits.net
81. http://www.proxify.de
82. http://www.bywhat.com
83. http://www.snoopblocker.com
84. http://www.anonymizer.ru
85. http://www.proxyking.net/
86. http://www.perlproxy.com
87. http://www.proxylord.com
88. http://tntproxy.com
89. http://satanproxy.com
90. http://zombieinvasion.info
91. http://demonproxy.com
92. http://www.myfreeproxy.com
93. http://www.gezcem.com/nph-proxy.pl.old
94. http://mpleger.de
95. http://www.the-cloak.com/login.html

Converter Microsoft Word 2007 ke 2003

17/11/2009
https://i1.wp.com/www.netwind.com/assets/images/word2007.gif
aku yakin korang mesti pernah mengalami masalah macam aku.
Bila korang dah buat kerja kat tempat lain pakai Microsoft Word 2007 (.docx), korang save dlm pendrive tanpa melihat apa formatnya.
Bila tiba di rumah/pejabat, PC anda menngunakan Microsoft Word 2003 (.doc) dan tidak dapat membuka file tersebut…

Kini ada jalan penyeselaiannya
Klik kat Sini

Kaspersky Internet Security 2010.9.0.0.353 – (Cracked Version)

16/11/2009


http://www.easy-share.com/1905091786/KIS.2010.9.0.0.353.beta.rar

VI New Webpage

13/11/2009

Try here:
web0226.moe.edu.my
Username: (your IC number)
Password: (your IC number).web0226

Persaraan Pn. Azizah (Pengetua SMK Victoria)

13/11/2009

Terima Kasih Cikgu…

2012

13/11/2009
https://i0.wp.com/8.media.tumblr.com/tumblr_krrdcqdzPt1qzwgx5o1_400.jpg

http://rapidshare.com/files/305589608/2 … .part1.rar

http://rapidshare.com/files/305599082/2 … .part2.rar

http://rapidshare.com/files/305599717/2 … .part3.rar

http://rapidshare.com/files/305587964/2 … .part4.rar

http://rapidshare.com/files/305587133/2 … .part5.rar

http://rapidshare.com/files/305587613/2 … .part6.rar

http://rapidshare.com/files/305593992/2 … .part7.rar

http://rapidshare.com/files/305583996/2 … .part8.rar